W minioną sobotę (10 stycznia br.) miał miejsce piąty z kolei "Food Blogger Fest". Miejsce bez zmian: siedziba Agory przy ul. Czerskiej w Warszawie. Jak co roku na konferencji pojawili się przedstawiciele firmy E. Wedel z Januszem Profusem na czele, by wraz z bloggerami wspólnie pobawić się w artystyczne ozdabianie smakołyków z czekolady. Nie zabrakło również królujących ostatnio na naszym rynku cydrów (tym razem od Green Mill Cider). Do spróbowania przygotowali m.in. genialną galaretkę z cydru oraz cydr grzany w trzech wariantach smakowych (z cynamonem, tymiankiem oraz klasyczny).
Organizator imprezy, serwis Ugotuj.to, jak co roku stanął na wysokości zadania. Nie zabrakło doskonałego jedzenia oraz atrakcji dla tłumnie przybyłych uczestników konferencji. Zawiodłam się jedynie z powodu zmniejszającej się z roku na rok liczby prowadzonych warsztatów. W tym roku do wyboru dostępne były tylko zajęcia fotograficzne oraz kulinarne (swym patronatem objęła je marka Bakalland). Liczba miejsc również niewielka, biorąc pod uwagę liczbę zarejestrowanych uczestników. Jak co roku zorganizowane zostały również prezentacje osób związanych z branżą kulinarną (zaprezentowali się na niej m.in. Piotr Kucharski, Paweł Loroch, Janusz Profus i Gieno Mientkiweicz).
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz